Aegidienberger

Aegidienbergerens historie stammer tilbage 70erne. 
Walter Feldmann valgte at krydse Islænderen og Paso Peruano hesten. Paso Peruano heste, en sydamerikansk Ganghest var suveræn i tølten og samarbejdsvillighed med rytteren, samtidig med at de var elegante og temperamenstfulde. 


Ved at udvikle et krydsningsskema, kunne man fornene Peruanerens “Termino” ( de store skovlende forbensbevægelser), der gør tølten blød og behagelig, og øge dens hastighed. Herved kunne man samtidig opnå mere størrelse, hårdførhed og elegance.
Man kunne forene begge racers positive træk i en ny race – Aegidienbergeren. I samarbejde med Rheinishe Pferdestammbuch og Universitetet i Bonn, begyndte man i begyndelsen af 1980’erne avlsforsøg på Stutteri Aegidienberg. I 1994 blev Aegidienbergeren officielt anerkendt som race.

Vi har aktuelt en Aegidienbergerhoppe. Bibbianna fra Isafold. Hun har fået et lækkert Curlyføl i 2020, Elianna af Rosenholm, med vores Curlyhingst Golden Gaits Wakan Tanka. Bibbianna har fået 3 føl med vores hingst Golden Gaits Wakan Tanka.

Bibianna fra Isafold – til salg

Vores anden Aegidienberger hoppe, hvis mor er vores egen Draumadis fra Landlyst og far er Paso Peruano hingsten Ramon AR, er solgt marts 2021.

Chaya fra Landlyst