Aegidienberger

Aegidienbergerens historie stammer tilbage 70erne. 
Walter Feldmann valgte at krydse Islænderen og Paso Peruano hesten. Paso Peruano heste, en sydamerikansk Ganghest var suveræn i tølten og samarbejdsvillighed med rytteren, samtidig med at de var elegante og temperamenstfulde. 


Ved at udvikle et krydsningsskema, kunne man fornene Peruanerens “Termino” ( de store skovlende forbensbevægelser), der gør tølten blød og behagelig, og øge dens hastighed. Herved kunne man samtidig opnå mere størrelse, hårdførhed og elegance.
Man kunne forene begge racers positive træk i en ny race – Aegidienbergeren. I samarbejde med Rheinishe Pferdestammbuch og Universitetet i Bonn, begyndte man i begyndelsen af 1980’erne avlsforsøg på Stutteri Aegidienberg. I 1994 blev Aegidienbergeren officielt anerkendt som race.

Vi har aktuelt en Aegidienbergerhoppe. Bibbianna fra Isafold. Hun har fået et lækkert Curlyføl i 2020 med vores Curlyhingst Golden Gaits Wakan Tanka.

Bibianna fra Isafold

Vores anden Aegidienberger hoppe, hvis mor er vores egen Draumadis fra Landlyst og far er Paso Peruano hingsten Ramon AR, er solgt marts 2021.

Chaya fra Landlyst