Curlyhingst Golden Gaits Wakan Tanka

Golden Gaits Wakan Tanka, vores smukke palomino Curly hingst, med sine 158 cm i stangmål,  bedækker hopper i hele bedæknings sæsonen fra 1. april til og med ultimo august 2021 Wakan Tanka betyder ” Universets samlende kraft” og han lever fuldt op til hans navn. Han er rolig af sind og ordentlig ved hopperne. Wakan Tanka bedækker i stod. Hans afkom kan blive registreret i International Curly Horse Organisation.

https://www.ichocurlyhorses.com/

Wakan bedækker i Tinglev april til Juni 2021

Curly heste er allergivenlige heste. Wakan Tanka har dobbelt gen for krøller SP6 og KRT25 og han giver dette gen videre til hans afkom. Vinterpelsen er fuld af krøller, man og hale minder om dreadlocks. Mennesker med allergi for hestehår, kan oftest tåle Curly heste.

Curly hestenes oprindelse, forskes der fortsat i. Det man med sikkerhed ved er, at Crow og Sioux indianerne havde Curly heste. Da Curlyhestene ansås for helt særlige, var det kun høvdingen og stammens medicinmand forundt at eje disse heste.

Der er et stort forsknings arbejde i gang i USA for at kortlægge avls linjerne. Den avls linje der kaldes Jim-line, er den linje hvor det særlige gen SP6 gives 100% videre til afkom. Wakan Tanka er ud af denne linje.  Curlyhesten er en solid bygget hest med stærke og  lige ben, balance mellem skulder, krop og bagpart. Gode stærke hove. . Rolig af sind, sociale og opsøgende  – en kanon hest til alle discipliner og især til terapi og som familiehest.

 Golden Giats Wakan Tanka  avlslinje

http://www.curlyhorses.info/DisplayAddedHorse.asp?ID=4607

Golden Gaits Wakan Tanka