Natur- og rideterapi

Ved at kombinere en tilgang, hvor vi på Curlyhorsefarm arbejder med natur, krop og psyke har vi de bedste betingelser for at kunne mestre livet med de glæder og bump på vejen der er et livsvilkår. Denne tilgang er også hjælpsom når nogle af os, skal restituere og komme sig efteren livskrise, er stressramt eller på anden vis er i psykisk eller fysisk ubalaence. Naturen er eminent til både at kunne motionere vores fysik og psyke i. På Curlyhorsefarm arbejder vi med begge dele og har særligt fokus på hvordan vi kan leve livet og bevare vær-dig-hed i samhørighed. Vi bruger skoven og hestene og tilpasser individuelle og gruppeforløb.

Se også denne forskningsartikel vedrørende naturterapi for stressramte.

https://videnskab.dk/krop-sundhed/stress-virker-naturterapi-lige-saa-godt-som-traditionel-behandling?fbclid=IwAR0oCrlLORjpbu3CF7NsDw276zZkJdJLQzQlFNha7US_x22F9Shf9a8TlbQ

Bevidstheden er en gave, som vi eksempelvis bruger i hverdagen, på job, i familien, kan bruge til at studere og uddanne os, nyde kunst, og meget andet. Bevidstheden er også den del af hjernen som kan give os tankespind og unaturlig stress. Særligt i en verden og hverdag med mange forskellige krav og situationer vi skal leve i, og leve op til.

Sund stress

har vi brugt til at overleve i naturen med. Det kender hjernen og kroppen, det er en resource. Vi er skabt i naturen og vores krop og hjerne er tilpasset til at håndtere indtryk i naturen, hvilket giver ro og en oplevelse af balance. Nogle af os, fjerner os mere og mere fra naturen, samtidig med vi har adskilt samspillet mellem krop og hjerne. Det kan give stress, oplevelse af melankoli, ikke at slå til, depression, og alt der immellem. Tilstande langt væk fra livsglæde og væren med det livet nu er, og byder os.

Naturen har været benyttet som behandlingsform i forbindelse med mennesker der har haft det psykisk svært, været udfordret, helt tilbage til for 5000 år siden i blandt andet Asien . Soldater i det antikke Grækenland kom sig efter krigstraumer ved hjælp naturen. Efter 1. verdenskrig begynder man med haveterapi i USA til hjemvendte soldater (2). I 2002 blev natur-terapi godkendt i sundhedssystemet i Sverige. Der er rundt i Europa og USA forskellige tilgange med heste og naturen for blandt andet at støtte veteraner i at komme sig. Se abstract: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0203943

  • Trygt miljø med naturoplevelser
  • Opmærksomheds træning
  • Kropsbevidsthed og kropsfornemmelse
  • Fællesskab og værdien af fortællingen om os selv – narrativ metode

Retreat

.